دوغ غنی شده با ویتامین D و کاهش ریسک دیابت و بیماری قلبی

سطوح پایین ویتامین D در جریان خون منتهی به پیشرفت آترواسکلروز خواهد شد لذا بهبود وضعیت ویتامین D بدن می تواند خطرات قلبی را در بیماران دیابتی کاهش دهد.

 بر اساس یک بررسی جدید ، بیماران مبتلا به دیابت می توانند ریسک حمله قلبی و یا دیگر مشکلات قلبی عروقی را از طریق خوردن دوغ غنی شده با ویتامین D کاهش دهند.
در حقیقت مصرف منظم دوغ ، سطوح کلی کلسترول خون را بهبود بخشیده و التهاب را در آستر عروق [ اندوتلیوم ] کاهش می دهد.

 مطالعات قبلی نشان داده اند که دوغ غنی شده با ویتامین D می تواند در کنترل قند خون بیماران دیابتی موثرباشد.
مطالعه حاضر نیز فاش کننده خاصیت مفید و موثر دوغ غنی شده با ویتامین D بر گلوکز ناشتا ، انسولین و سطوح هموگلوبین A1c می باشد.

 در تحقیقی معلوم شد بیماران دریافت کننده دوغ غنی شده ، بهبودی معناداری را در سطوح کلسترول تام ، LDL و HDL تجربه کردند.
تمامی مارکرهای نارسایی اندوتلیال نیز در بیماران دریافت کننده ویتامین D پایین تر بود.
علت بهبودی در تمامی سطوح کلسترول ، کاهش مقاومت به انسولین ذکر شده است.

طی مطالعه دوغ غنی شده ، سطوح ویتامین D بیماران تحت بررسی را تا سطح نرمال بالا برده بود چرا که اکثریت آنها در ابتدای مطالعه دچار کمبود این ویتامین بودند.

 ۵% از افراد که همچنان مبتلا به کمبود ویتامین D باقی ماندند ، کاهشی در ریسک فاکتورهای بیماری قلبی نشان ندادند.

 نکته عملی :

 مصرف دوغ غنی شده با ویتامین D راه آسانی برای افراد مبتلا به دیابت در جهت کاهش ریسک بیماری قلبی و بهبود سطوح کلسترول می باشد.
ازآنجائیکه بیشتر ایرانی ها مبتلا به کمبود ویتامین D هستند ، غنی سازی مواد غذایی راه حل پیشنهادی برای از بین بردن کمبود ویتامین D و پیامدهای بیماری زای آن می باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *